fbpx

Tracks aanleveren

Traxfree biedt labels en artiesten de mogelijkheid om (gratis) muziek te uploaden en zelf klaar te zetten voor de portals zoals Spotify, Apple Music en Deezer. Hiervoor kun je inloggen op onze website. Als je nog geen account hebt, kun je snel en eenvoudig een account aanmaken.

  • Als je je muziek upload geef je ons toestemming voor digitale distributie en verkoop aan serviceproviders- en distributiepartners. Jij blijft ten allen tijde (master)eigenaar van je eigen muziek! Wij zullen ook nooit publishingrechten claimen.
  • Wij zullen je muziek plaatsen op de belangrijk(st)e streaming- en downloadportals en zullen het contact onderhouden met onze service providers en distributiepartners.
  • Alle inkomsten die wij ontvangen zullen voor 100% aan jou doorbetaald worden binnen 3 maanden na afloop van het kalenderjaar. Met dien verstande dat onze  administratiekosten met de inkomsten verrekend worden tot een bedrag van maximaal € 35,- per track, single, EP of album. Zijn je inkomsten lager dan € 35,- dan worden de administratiekosten tegen de inkomsten weggestreept. Plaatsing via Traxfree is dus altijd gratis, je zult van ons nooit een factuur ontvangen!
  • Je kunt digitale distributie via ons ten alle tijd per direct laten beëindigen. Wij zullen je muziek dan van alle portals laten verwijderen. 

 

Handleiding voor het zelf uploaden van tracks voor digitale distributie
 
Alvorens je tracks gaat uploaden moet je het volgende voorbereiden:

geluidsbestanden

Het is verstandig om tracknummers in de naam van je audiobestanden op te nemen, zodat de tracks in de door jou gewenste volgorde online komen. Dus bijvoorbeeld 01-track1.wav, 02-track2.wav etc. Bij het uploaden van audio kun je kiezen voor files in WAV formaat (44,1KHz) of MP3 formaat (320kbps).

De namen van de geluidsbestanden en ook van de afbeelding mogen alleen letters, cijfers, spatie, - of _ bevatten. (Dus geen é,ä etc. en geen vreemde tekens zoals !@#$%0. enz.)

afbeelding
 
Je hebt voor iedere single, EP of album een jpg-afbeelding nodig. Deze afbeelding dient vierkant te zijn en bij voorkeur een resolutie te hebben van 3000 x 3000 pixels. 

barcode/isrc codes

Je hebt voor jouw single, EP of album een unieke 13-cijferige EAN13 barcode nodig. Heb je nog geen barcode dan kun je deze direct opvragen via www.barcodemaker.nl. Bij de afzonderlijke tracks moet je een unieke ISRC code invullen. iedere track hoort z'n eigen ISRC code te hebben. Heb je niet dan kun je deze ook direct opvragen bij www.barcodemaker.nl/isrc-codes/

 

Stap 1: Uploaden audio en afbeelding:

Als je gaat uploaden voer je eerst de titel in van de single, EP of het album die je wilt uploaden. Daarna voeg je de audiobestanden en de bijbehorende afbeelding toe. Hierna klik je op start upload. Als de afbeelding niet vierkant is en/of de audio niet van de juiste kwaliteit is, krijg je een foutmelding. Je kunt dan onjuiste bestanden verwijderen en daarna nieuwe bestanden weer toevoegen.

Stap 2: Naam artiest, titels, genre en codes invoeren:

Na het uploaden kom je in een vervolgscherm. Hier voer je de naam van de artiest en de titels van de tracks in. Ook vul je hier de unieke barcode, ISRC codes, releasedatum en genre in. Iedere single, EP of album dient een eigen unieke barcode te hebben. (Je kunt niet dezelfde barcode voor bijv. een single die je hebt geupload, nog een tweede keer gebruiken voor een andere, EP of album die je wilt uploaden.)

Iedere track dient een eigen unieke ISRC code te hebben. De ISRC code moet inclusief de tussenstreepjes ingevoerd worden, dus bijvoorbeeld: NL-Z03-99-45321. Heb je geen ISRCcodes dan kun je als producent een aanvraag indienen bij de Sena. Wil je als muzikant direct ISRC codes ontvangen en in kunnen vullen, ga dan naar: barcodemaker.nl/isrc-codes/ en regel hier direct het aantal ISRC codes dat je nodig hebt. Bijvoorbeeld: voor een EP met 5 tracks heb je 5 ISRC codes nodig.  

Featuring artists: 

Werken er twee of meer artiesten mee aan een track dan kun je de namen scheiden door het & teken. Door het & teken zullen de portals beide artiesten namen ook los herkennen. Dus bijvoorbeeld Coldplay featuring Rihanna kan je beste invullen als Coldplay & Rihanna. 

Als je zeker bent dat alles nu juist en compleet is ingevoerd kun je op verzend naar de portals klikken. Je ontvangt hierna een bevestigingsmail. Je kunt later geen nieuwe track meer aan je EP of album toevoegen. 

 
Mocht je problemen ondervinden bij het uploaden van je muziek, stuur dan een berichtje via het contactformulier. Kijk ook bij veelgestelde vragen op onze site.