Tracks aanleveren

Traxfree biedt labels en artiesten nu de mogelijkheid om (gratis) muziek te uploaden en zelf klaar te zetten voor de portals zoals Spotify, iTunes en Deezer. Hiervoor kun je inloggen op onze website. Als je nog geen account hebt, kun je snel eenvoudig een account aan te maken.

Handleiding voor het zelf uploaden van tracks voor digitale distributie
 
Alvorens je tracks gaat uploaden dien je het volgende te hebben voorbereid:
 
Je hebt voor iedere single, EP of album een jpg-afbeelding nodig. Deze afbeelding dient vierkant te zijn en een resolutie te hebben van 3000 x 3000 pixels. De naam van de afbeelding mag alleen letters, cijfers, spatie, – of _  bevatten. (Dus geen é,ä, etc. en geen vreemde tekens zoals !@#$%^ enz). Bij het uploaden van de audio, kun je kiezen voor files in WAV formaat (44,1kHz) of MP3 formaat (320kbps). De namen van de geluidsbestanden mogen alleen letters, cijfers, spatie, – of _  bevatten. (Dus geen é,ä, etc. en geen vreemde tekens zoals !@#$%^ enz). Je hebt voor jouw single, EP of album een unieke 13-cijferige EAN13 barcode nodig. Heb je nog geen barcode dan kun je deze snel en eenvoudig aanvragen via www.sneleenbarcode.nl

Stap 1: Uploaden audio en afbeelding:

Als je gaat uploaden voer je eerst de titel in van de single, EP of het album dat je wilt uploaden. Daarna voeg je de audiobestanden en de bijbehorende afbeelding toe. Hierna klik je op start upload. Als de afbeelding niet vierkant is en/of de audio niet van de juiste kwaliteit is, krijg je een foutmelding. Je kunt dan onjuiste bestanden verwijderen en daarna nieuwe bestanden weer toevoegen.

Stap 2: Naam artiest, titels, genre en codes invoeren:

Na het uploaden kom je in een vervolgscherm. Hier voer je de artiest en de titels van de tracks in. Ook vul je hier barcode, ISRC codes, releasedatum en genre in. Iedere track dient een eigen unieke ISRC code te hebben. Heb je geen ISRC codes dan kun je deze aanvragen bij de Sena. De ISRC code moet inclusief de tussenstreepjes ingevoerd worden, dus bijvoorbeeld: NL-Z03-99-45321. Wanneer je geen ISRC codes toevoegt, zullen dezen door ons systeem aangemaakt en toegevoegd worden.

Als je zeker bent dat alles nu juist en compleet is ingevoerd kun je op verzend naar de portals klikken. Je ontvangt hierna een bevestigingsmail.

 
Mocht je problemen ondervinden bij het uploaden van je muziek, dan kun je ons altijd mailen en zullen wij je verder helpen.