fbpx

Tracks aanleveren

Traxfree biedt labels en artiesten de mogelijkheid om (gratis) muziek te uploaden en zelf klaar te zetten voor heel veel portals, waaronder Spotify, Apple Music en Deezer. Hiervoor kun je inloggen op onze website. Als je nog geen account hebt, kun je snel en eenvoudig een account aanmaken.

  • Als je je muziek upload geef je ons toestemming voor digitale distributie en verkoop aan serviceproviders- en distributiepartners. Jij blijft ten allen tijde (master)eigenaar van je eigen muziek! Wij zullen ook nooit publishingrechten claimen.
  • Wij zullen je muziek plaatsen op alle belangrijke streaming- en downloadportals en zullen het contact onderhouden met onze service providers en distributiepartners.
  • Alle inkomsten die wij ontvangen zullen voor 100% aan jou doorbetaald worden binnen 3 maanden na afloop van het kalenderjaar. Met dien verstande dat onze administratiekosten met de inkomsten verrekend worden tot een bedrag van maximaal € 35,- per track, single, EP of album. Zijn je inkomsten lager dan € 35,- dan worden de administratiekosten tegen de inkomsten weggestreept. Plaatsing via Traxfree is dus altijd gratis, je zult van ons nooit een factuur ontvangen!
  • Je kunt digitale distributie via ons ten alle tijde laten beëindigen. Wij zullen je muziek dan van alle portals laten verwijderen. 

 

Handleiding voor het zelf uploaden van tracks voor digitale distributie
 
Alvorens je tracks gaat uploaden moet je het volgende voorbereiden:

GELUIDSBESTANDEN: 

Het is verstandig om tracknummers in de naam van je audiobestanden op te nemen, zodat de tracks in de door jou gewenste volgorde online komen. Dus bijvoorbeeld 01-track1.wav, 02-track2.wav etc. De audio files moeten van goede kwaliteit zijn en in WAV formaat (16Bits-44,1KHz) worden aangeleverd. 

De namen van de geluidsbestanden en ook van de afbeelding mogen - tijdens het uploaden - alleen letters, cijfers, spatie, - of _ bevatten. (Dus geen é,ä etc. en geen vreemde tekens zoals !@#$%0. enz.)

De audio moet, om eventuele storingen te voorkomen, zoveel mogelijk vrij zijn van metadata (Dus geen informatie over de titel, artiest, ingesloten artwork, Broadcast WAVE header informatie, isrc codes, markers etc).

AFBEELDING: 

Je hebt voor iedere single, EP of album een jpg-afbeelding nodig. Op de afbeelding moet zowel de titel (van je track, EP of album) als de artiestennaam zichtbaar zijn! De afbeelding dient vierkant te zijn en bij voorkeur een resolutie te hebben van 3000 x 3000 pixels. De afbeelding moet in RGB formaat zijn (dus niet in CMYK). Let op de afbeelding mag - behalve titel en artiest - geen extra tekst of logo's bevatten, zoals een website, barcode, youtube-link etc.

BARCODE en ISRC CODES:

Je hebt voor iedere single, EP of album een unieke 13-cijferige EAN13 barcode nodig. Heb je nog geen barcode dan kun je deze direct opvragen via www.barcodemaker.nl. Bij elke track moet je een unieke ISRC code invullen. Iedere track heeft z'n eigen ISRC code. Heb je geen ISRC codes, dan kun je dezen ook direct opvragen bij www.barcodemaker.nl/isrc-codes/

 

Stap 1: Uploaden audio en afbeelding:

Als je gaat uploaden vul je eerst de titel in van de single, EP of het album die je wilt uploaden. Daarna voeg je de audiobestanden en de bijbehorende afbeelding toe. Hierna klik je op start upload. Als de afbeelding niet vierkant is en/of de audio niet van de juiste kwaliteit is, krijg je een foutmelding. Je kunt dan onjuiste bestanden verwijderen en daarna nieuwe bestanden weer toevoegen.

 

Stap 2: Algemene gegevens invoeren:

Na het uploaden kom je in een vervolgscherm:

TAAL VAN DE TITEL: Hier selecteer je de taal van de titel. Bijvoorbeeld Engels als je single/EP of album een Engelse titel heeft, of Nederlands als de titel in het Nederlands is. 

LAND VAN OORSPRONG: Selecteer het land van oorsprong van de opnames. 

LABEL/PLATENMAATSCHAPPIJ: Hier kun je de naam invullen van je platenlabel. Is er geen label, dan laat je dit veld leeg.

BARCODE: Hier dien je een unieke barcode in te vullen voor je single, EP of album. (Je kunt niet dezelfde barcode voor bijv. een single die je hebt ge-upload, nog een tweede keer gebruiken voor een andere single, EP of album. Een eigen unieke barcode kan je direct regelen via www.barcodemaker.nl

GENRE: Maak hier één keuze uit de lijst van genres.

SUBGENRE: Hier moet je een subgenre kiezen.

RELEASEDATUM: Vul hier de gewenste releasedatum in. Je kan een release inplannen, houdt dan minimaal 7 dagen speling aan. Wil je de release gewoon zo snel mogelijk online hebben, dan vul je hier geen datum in.
Wil je dat je volgers op Spotify een notificatie krijgen dat je nieuwe release beschikbaar komt? Dan raden wij aan om minimaal 14 dagen speling aan te houden en dus een releasedatum te kiezen die ruim twee weken in de toekomst ligt.

IS DE RELEASE AL EERDER UITGEBRACHT? Als je opname al eerder uitgebracht is, bijvoorbeeld op CD of Vinyl dan kun je dat hier aangeven. Je moet dan ook de datum opgeven wanneer de release is verschenen.

GEMACHTIGDE: Je vult hier je eigen naam en adres in. Je moet gerechtigd zijn om de muziek te mogen uploaden en hiervoor akkoord gaan met de algemene voorwaarden.  

 

Stap 3: Titels en namen van de artiest, componist, tekstdichter en producer invoeren: 

TITEL: Je vult hier per track de titel in. Ieder afzonderlijk woord in de Titel moet met een hoofdletter beginnen, dat geldt niet voor voorzetsels en lidwoorden, bijvoorbeeld: ' Let it Be' , ' De Meeste Dromen Zijn Bedrog' etc. 

Voor iedere track moet je de taal op geven, waarin het lied gezongen wordt. Wordt er in het nummer niet gezongen, dan kies je voor instrumentaal. 

ISRC CODES: Hier vul je de unieke ISRC code in die bij het liedje hoort. De ISRC code moet inclusief de tussenstreepjes worden ingevoerd, dus bijvoorbeeld: NL-Z03-21-54321. Iedere track dient een eigen unieke ISRC code te hebben. Heb je deze codes niet dan kun je als producent een aanvraag indienen bij SENA. Wil je direct ISRC codes ontvangen en kunnen gebruiken voor je tracks, dan vraag je deze hier aan.

CREDITS: Bij iedere track kun je op het +teken klikken en de namen van de artiest, tekstdichter, componist en de producer in vullen. 

Bij 'Recording artiest' vul je de artiestennaam in waarop de track te vinden moet zijn op Spotify, Deezer etc. (dus niet je eigen naam, tenzij je eigen naam hetzelfde is als je artiestennaam). Als een artiest een voornaam en achternaam heeft dan vul je de voornaam en achternaam in, in de betreffende vakjes. Bestaat de artiestennaam niet uit een voor- en achternaam of is er sprake van een bandnaam, dan vul je GEEN voornaam in. Je vult dan de artiestennaam of bandnaam in, in het tweede vakje met Bandnaam/Achternaam. (Je vult NIET de afzonderlijke namen van de bandleden in). De artiestennaam moet gelijk zijn aan de artiestennaam op de afbeelding.

Let op: bij het uploaden van covers, re-mixes of klassieke muziek is het invullen van de namen van componisten en tekstdichters verplicht!

Zijn er meerdere artiesten, tekstdichters of componisten dan kun je deze toevoegen door nogmaals op het + teken te klikken. Als je de voornaam van een componist of tekstdichter niet weet kun je ook de voorletter met een punt erachter invullen. Wil je iemand toch verwijderen klik dan op het - teken.

EXPLICIETE CONTENT: Bij iedere track dien je aan te geven of deze ook expliciete content bevat. Het gaat hier dan om teksten die kwetsend of seksueel expliciet zijn, scheldwoorden of vloeken bevatten of niet geschikt zijn voor minderjarigen.

Als je zeker bent dat alles nu juist en compleet is ingevuld en dat de nummers in de juiste volgorde staan, kun je op verzend naar de portals klikken. Je ontvangt hierna een bevestigingsmail. Je kunt later geen nieuwe track meer aan je EP of album toevoegen. We gaan er vanuit dat je alle gegevens zorgvuldig en correct hebt aangeleverd. Als je muziek eenmaal online staat, kunnen we de eerste 4 weken geen wijzigingen aan brengen. Zie je in de bevestigingsmail onverhoopt nog fouten, meldt dat dan meteen (binnen 24 uur) bij ons, dan proberen wij dat nog aan te passen.

 
Mocht je problemen ondervinden bij het uploaden van je muziek, stuur dan een berichtje via het contactformulier. Kijk ook bij de veelgestelde vragen op onze site.