fbpx

FAQ

Gepubliceerd: donderdag 01 november 2018

1. Welke informatie moet er op de afbeelding staan?

Je kunt de afbeelding zien als de voorkant van een elpee of CD hoes. Het is gewenst dat in de afbeelding de naam van de artiest en van de single, EP of het album weergegeven wordt. Via bijvoorbeeld de website www.canva.com kun je eenvoudig (en ook gratis) je eigen vierkante hoes ontwerpen. Je kan hier ook een eigen foto uploaden en je eigen tekst invoegen.

2. Kan ik een geplande releasedatum opgeven?

Bij het aanmelden van een nieuwe single, EP of album kun je een gewenste releasedatum opgeven. Vul hier geen datum in als je wilt dat je muziek zo snel mogelijk online gezet wordt. Meestal is dit al binnen enkele dagen, voor sommige platforms kan het iets langer - tot soms maximaal 2 weken - duren. Voor een geplande releasedatum is het daarom van belang om ruim op tijd de muziek te uploaden.

3. Blijft mijn muziek de volgende jaren ook op de portals staan, of moet ik dan toch een jaarlijks bedrag betalen?

Nee je muziek kan op de portals blijven staan. Alleen als er inkomsten zijn, worden onze administratiekosten verrekend. Dus in principe krijg je - ook in volgende jaren - nooit een factuur van ons!

4. Kan ik dezelfde barcode gebruiken die op mijn CD staat?

Als het om hetzelfde product gaat met dezelfde tracks (bijv. een album) kun je inderdaad dezelfde barcode gebruiken. Andersom kun je ook de barcode voor je digitale product weer koppelen aan bijv. een fysieke CD die je wilt uitgeven.

5. Hoe kom ik aan een barcode?

Eén of enkele barcodes kun je direct regelen via www.barcodemaker.nl

6. Hoeveel ISRC codes heb ik nodig?

Aan iedere track (opname) dient een unieke ISRC code gekoppeld te worden. Voor een single met twee tracks heb je dus 2 ISRC codes nodig. Aan een album met 11 tracks moeten 11 verschillende ISRC-codes gekoppeld worden.

7. Hoe kom ik aan ISRC codes?

Voor ISRC codes kun je - als je producent bent - een aanvraag indienen bij de naburige rechtenorganisaties SENA of SIMIM. Wil je als muzikant direct ISRC codes kunnen toepassen, dan kan dit via onze service: barcodemaker.nl/isrc-codes/

8. Mijn artiestennaam blijkt niet uniek te zijn, mijn tracks (ook) onder een andere artiest met dezelfde naam. Wat nu?

Als een artiestennaam niet uniek is, bestaat de kans dat de tracks onder een andere artiest met dezelfde naam geplaatst worden. We kunnen een verzoek indienen om de release apart te zetten van de andere artiest(en) met dezelfde naam. Hier kan enige tijd overheen gaan, voordat dit zichtbaar is op de portals. 

9. Ik wil een album online zetten, twee tracks ervan staan al online als singles. Wat nu?

Het is niet ongebruikelijk dat zowel het album zelf als ook losse tracks die als single zijn verschenen (met een eigen hoesfoto) online staan. Andersom kun je ook een track van een bestaand album dat al online staat, opnieuw als losse single uploaden en uitbrengen.

10. Ik heb bedacht dat ik nog een track toevoegen wil aan mijn EP of album?

Aan een eerder aangemelde EP, album of single kun je later geen extra tracks toevoegen. Je moet dan de track(s) als een nieuw item aanmelden. 

11. Blijf ik ook rechthebbende van mijn eigen muziek?

Ja natuurlijk, wij claimen op geen enkele manier wat voor rechten dan ook! We bieden alleen de service dat je eenvoudig en zonder kosten je eigen muziek op de belangrijkste portals kan plaatsen.

12. Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Je kunt in je eigen account, je accountgegevens updaten.

13. Op welke platforms komt mijn muziek te staan?

Jouw muziek wordt aangemeld bij Deezer, Spotify, i-Tunes, Apple music, Zazell, Juke, Megamedia en diverse andere platforms.

14. Wij hebben covers opgenomen, mogen die ook geplaatst worden?

In principe kunnen covers ook gewoon op de portals geplaatst worden. De afzonderlijke portals hebben afspraken met de rechten-organisaties zoals Buma/Stemra, waar ze geregeld hebben dat er geld afgedragen wordt aan de originele tekstschrijver, componist en/of uitgever.

15. Er staat een fout in de titel van een track. Hoe kan ik dit wijzigen?

Je kunt ons een mail sturen, met de beschrijving van de onjuistheid en de correcte gegevens. Wij zullen dan een verzoek indienen om dit te laten aanpassen. Let op, het kan enige tijd duren voor de wijzigingen verwerkt zijn.

16. Kan ik ook tracks (laten) verwijderen ?

Als je bepaalde tracks wilt laten verwijderen kun je ons een mail sturen, we zullen deze track dan afmelden bij de portals. Je kunt altijd de digitale distributie via ons direct beëindigen. We zullen je muziek dan van de portals laten verwijderen. Het duurt normaliter een tijdje voordat de muziek bij alle portals offline is.