FAQ

Gepubliceerd: donderdag 01 november 2018

1. Welke informatie moet er op de afbeelding staan?

Je kunt de afbeelding zien als de voorkant van een elpee of CD hoes. Het is logisch dat in de afbeelding de naam van de artiest en van de single, EP of het album weergegeven wordt.

2. Kan ik een geplande releasedatum opgeven?

Bij het aanmelden van een nieuwe single, EP of album kun je u een gewenste releasedatum opgeven. Vul hier geen datum in als je wilt dat je muziek zo snel mogelijk online gezet wordt. Meestal is dit al binnen enkele dagen, voor sommige platforms kan het iets langer - tot soms maximaal 2 weken - duren. Voor een geplande releasedatum is het daarom van belang om ruim op tijd de muziek te uploaden.

3. Blijft mijn muziek de volgende jaren ook op de portals staan, of moet ik dan toch een jaarlijks fee betalen?

Nee je muziek kan op de portals blijven staan. Alleen als er inkomsten zijn, worden onze administratiekosten verrekend. Dus in principe krijg je - ook in volgende jaren - nooit een factuur van ons!

4. Kan ik dezelfde barcode gebruiken die op mijn CD staat?

Als het om hetzelfde product gaat met dezelfde tracks (bijv. een album) kun je inderdaad dezelfde barcode gebruiken. Andersom kun je ook de barcode voor je digitale product weer koppelen aan bijv. een fysieke CD die je wilt uitgeven.

5. Hoe kom ik aan een barcode?

Eén of enkele barcodes kun je direct en goedkoop aanvragen via www.barcodemaker.nl

6. Hoe kan ik tracks verwijderen?

Als je bepaalde tracks wilt laten verwijderen kun je ons een mail sturen, we zullen deze track dan afmelden bij de portals.  Je kunt altijd de digitale distributie via ons direct beëindigen. We zullen je muziek dan van de portals laten verwijderen. Het duurt normaliter een tijdje voordat de muziek bij alle portals offline is.

7. Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Je kunt in je eigen account, je accountgegevens updaten.

8. Op welke platforms komt mijn muziek te staan?

Jouw muziek wordt aangemeld bij Deezer, Spotify, i-Tunes, Apple music, Zazell, Juke, Megamedia en diverse andere platforms.

9. Wij hebben covers opgenomen, mogen die ook geplaatst worden?

In principe kunnen covers ook gewoon op de portals geplaatst worden. De afzonderlijke portals hebben afspraken met de rechten-organisaties zoals Buma/Stemra, waar ze geregeld hebben dat er geld afgedragen wordt aan de originele tekstschrijver, componist en/of uitgever.

10. Er staat een fout in de titel van een track. Hoe kan ik dit wijzigen?

Je kunt ons een mail sturen, met de beschrijving van de onjuistheid en de correcte gegevens. Wij zullen dit dan zsm laten aanpassen.