fbpx
  • JE EIGEN MUZIEK SNEL EN EENVOUDIG UPLOADEN BIJ SPOTIFY, APPLE EN DEEZER ZONDER GEDOE EN JAARLIJKSE KOSTEN!
  • LOSSE TRACKS, EP'S OF ALBUMS: MAAK NU JE EIGEN ACCOUNT EN GA AAN DE SLAG!
  • ONLINE DISTRIBUTIE OP ALLE BELANGRIJKE PORTALS, SNEL EN EENVOUDIG GEREGELD!

FAQ

1. Welke informatie moet er op de afbeelding staan?

Je kunt de afbeelding zien als de voorkant van een elpee of CD hoes. Op de afbeelding moet zowel de titel (van je track, EP of album) als de artiestennaam zichtbaar zijn! Let op: de afbeelding mag - behalve titel en artiest - geen extra tekst of logo's bevatten, zoals een website, barcode, youtube-link etc.

Via bijvoorbeeld de website www.canva.com kun je eenvoudig (en ook gratis) je eigen vierkante hoes ontwerpen. Je kunt hier ook een eigen foto uploaden en je eigen tekst invoegen. 

2. Kan ik een geplande releasedatum opgeven?

Bij het aanmelden van een nieuwe single, EP of album kun je een gewenste releasedatum opgeven. Vul hier geen datum in als je wilt dat je muziek zo snel mogelijk online gezet wordt. Meestal is dit al binnen enkele dagen, voor sommige platforms kan het iets langer - tot soms maximaal 2 weken - duren. Voor een geplande releasedatum is het daarom van belang om ruim op tijd de muziek te uploaden.

3. Blijft mijn muziek de volgende jaren ook op de portals staan, of moet ik dan toch een jaarlijks bedrag betalen?

Je muziek kan op de portals blijven staan. Alleen als er inkomsten zijn, worden onze administratiekosten verrekend. Dus krijg je - ook in de volgende jaren - nooit een factuur van ons!

4. Kan ik dezelfde barcode gebruiken die op mijn CD staat?

Als het om hetzelfde product gaat met dezelfde tracks (bijv. een album) kun je inderdaad dezelfde barcode gebruiken. Andersom kun je ook de barcode voor je digitale product weer koppelen aan bijv. een fysieke CD die je wilt uitgeven.

5. Hoe kom ik aan een barcode?

Eén of enkele barcodes kun je direct regelen via www.barcodemaker.nl

6. Hoeveel ISRC codes heb ik nodig?

Aan iedere track (opname) dient een unieke ISRC code gekoppeld te worden. Voor een single met twee tracks heb je dus 2 ISRC codes nodig. Aan een album met 11 tracks moeten 11 verschillende ISRC-codes gekoppeld worden.

7. Hoe kom ik aan ISRC codes?

Voor ISRC codes kun je - als je producent bent - een aanvraag indienen bij de naburige rechtenorganisaties SENA of SIMIM. Wil je als muzikant direct ISRC codes kunnen toepassen, dan kan dit via onze service: barcodemaker.nl/isrc-codes/

8. Mijn artiestennaam blijkt niet uniek te zijn, mijn tracks staan nu onder een andere artiest met dezelfde naam. Wat nu?

Als een artiestennaam niet uniek is, bestaat de kans dat de tracks onder een andere artiest met dezelfde naam geplaatst worden. De handigste manier om dit voor Spotify te corrigeren is via je Spotify Artist profile. Je kunt dan een verzoek indienen om de release apart te zetten van de andere artiest(en) met dezelfde naam. Hier kan enige tijd overheen gaan, voordat dit zichtbaar is op de portals. Het is verstandig om eerst op bijvoorbeeld Spotify te controleren of je artiestennaam al in gebruik is. Heb je nog geen Spotify Artist profile, dan kan je deze hier aanvragen.

9. Ik wil een album online zetten, twee tracks ervan staan al online als singles. Wat nu?

Het is niet ongebruikelijk dat zowel het album zelf als ook losse tracks die als single zijn verschenen (met een eigen hoesfoto) online staan. Andersom kun je ook een track van een bestaand album dat al online staat, opnieuw als losse single uploaden en uitbrengen.

10. Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, nadat ik tracks heb geupload?

Check je spam en/of ongewenste mail map, het kan zijn dat de bevestigingsmail aangezien wordt voor spam en hier terecht komt. De bevestiging van je bestelling zou je direct na het plaatsen van een bestelling moeten ontvangen. Mocht je na 24 uur nog steeds geen mail ontvangen hebben, stuur dan even een berichtje via het contactformulier zodat wij de status van je bestelling kunnen checken.

11. Ik heb bedacht dat ik nog een track toevoegen wil aan mijn EP of album?

Aan een eerder aangemelde EP, album of single kun je later geen extra tracks toevoegen. Je moet dan de track(s) als een nieuw item aanmelden. 

12. Blijf ik ook rechthebbende van mijn eigen muziek?

Jazeker, wij claimen op geen enkele manier wat voor rechten dan ook! We bieden alleen de service dat je eenvoudig en zonder kosten je eigen muziek op de belangrijkste portals kunt plaatsen.

13. Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Je kunt in je eigen account, je accountgegevens updaten.

14. Op welke platforms komt mijn muziek te staan?

Jouw muziek wordt aangemeld bij:

Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon, iTunes, ACRCloud, AWA, Qobuz, Napster, YouTubePremium, iHeart, Saavn, TikTok, MixCloud, 7Digital, Hungama, Yandex, KKBOX, Tidal, Akazoo, Tencent, InProdicon, Anghami, NetEase, Alibaba, SoundCloud, Pandora, Boomplay, UMA, KoreanTelcos.
Alleen voor Dance repertoire: Beatport, Juno
Alleen voor Klassiek repertoire: Naxos, Primephonic
Alleen voor content 100% exclusief in eigendom: YouTube (ContentID), Facebook

15. Wij hebben covers opgenomen, mogen die ook geplaatst worden?

In het algemeen kunnen covers ook op de portals geplaatst worden. De afzonderlijke portals hebben afspraken met de rechten-organisaties zoals Buma/Stemra, waar ze geregeld hebben dat er geld afgedragen wordt aan de originele tekstschrijver, componist en/of uitgever. Als je covers upload is het verplicht om bij het uploaden de namen van de tekstschrijvers en de componisten in te vullen. De namen van de tekstschrijvers en componisten kun je vaak vinden via google en/of wikipedia. Sommige songs zijn echter niet ondergebracht bij Buma/Stemra of een vergelijkbare internationale auteursrecht-organisatie. In dat geval mag een song - zonder toestemming van de oorspronkelijke componist, tekstdichter, uitgever - niet geplaatst worden.

16. Ik heb een mixtape gemaakt van bestaande tracks en er eigen beats onder gezet, mag ik die plaatsen?

Zonder toestemming van de betreffende artiesten of maatschappijen mag je geen remixes etc. plaatsen, die gebaseerd zijn op bestaande opnames.

17. Er staat een fout in de titel van een track. Hoe kan ik dit wijzigen?

Je kunt ons een bericht sturen via het contactformulier met de beschrijving van de onjuistheid en de correcte gegevens. Wij kunnen dan een verzoek indienen om dit te laten aanpassen. Het kan enige tijd duren voor de wijzigingen verwerkt zijn. Let op: binnen de eerste 4 weken dat je nieuwe muziek hebt aangeleverd, kunnen wij geen wijzigingen bij alle portals doorvoeren.

18. Kan ik ook releases (laten) verwijderen?

Als je een bepaalde uitgave wilt laten verwijderen, kun je ons een mail sturen. We zullen deze release dan afmelden bij de portals. Je kunt altijd de digitale distributie via ons direct beëindigen. We zullen je muziek dan van de portals laten verwijderen. Het duurt normaliter een tijdje voordat de muziek bij alle portals offline is. Let op: Binnen de eerste 4 weken nadat je muziek ge-upload hebt, kunnen wij dit niet direct van alle portals verwijderen.

19. Ik krijg een foutmelding bij het invullen van de ISRC codes?

Mogelijk heb je een spatie voor- of na de ISRC code staan. Verwijder deze spatie. Ook krijg je soms een (tijdelijke) foutmelding als nog niet alle ISRC codes zijn ingevuld. Wanneer je alle codes ingevuld hebt bij de betreffende tracks, dan verdwijnt deze melding.

20. Waarom krijg ik soms een foutmelding wanneer ik een compleet album wil uploaden?

Vaak werkt het beter om niet alle tracks tegelijkertijd te uploaden, maar voor iedere track afzonderlijk de upload te starten, en de tracks na elkaar te uploaden.